Meer over de Erfgoedtools

Deze website is tot 31 juli 2023 in de lucht. Tot die tijd kun je gebruik maken van alle tools en gemaakte spellen.
Per 1 augustus 2023 stopt deze site en worden de spellen niet meer technisch ondersteund.
Mocht dit problemen opleveren of heb je vragen, stuur dan een mail naar info@pleinc.nl

 

De afgelopen jaren zijn talloze erfgoedbronnen bij musea en archieven gedigitaliseerd. Tegelijkertijd deden het digibord en de tablet hun intrede in het klaslokaal. Hoe maak je van gedigitaliseerde erfgoedbronnen aantrekkelijk lesmateriaal? Dit was de aanleiding voor het ontwikkelen van ‘tools’ waarmee educatiemedewerkers, leerkrachten én leerlingen zelf aan de slag kunnen.

De Erfgoedtools zijn ontwikkeld in een samenwerking tussen Plein C, Gelders Erfgoed, het Noord-Hollands Archief en het Nederlands Openluchtmuseum. De projectleiding was in handen van Marije Visser Cultuureducatie. Ab-c Media verzorgde de technische ontwikkeling en het ontwerp. De leerkrachten van de Denktank Erfgoededucatie en de leden van het Vakoverleg Erfgoededucatie waren betrokken bij de ontwikkeling en test van de tools. Leerlingen van OBS Delangereis waren onze kritische testers. Stagiaire Laura Creemer ondersteunde het project gedurende de ontwikkelings- en testfase.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie maakte de ontwikkeling van de tools mede mogelijk met een subsidie in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit.

 

 

 

 

undefined  undefined    undefined      undefinedundefined    undefined     undefined